Leeuwarder Kamerkoor

Leeuwarder Kamerkoor zoekt vaste dirigent

Het Leeuwarder Kamerkoor streeft sinds haar oprichting in 1981 naar een zo hoog mogelijk niveau in amateurkoormuziek. Gekenmerkt door haar bijzondere koorklank zingt het koor een breed repertoire, maar is vooral goed thuis in oude muziek. Het koor zoekt per 1 januari 2018 een nieuwe dirigent(e) met de volgende kenmerken en kwaliteiten.

De succesvolle kandidaat is afgestudeerd aan het conservatorium in koordirectie. Vocaal goed onderlegd is een vereiste, aangezien het koor stemvorming en een hoogwaardige koorklank een hoge prioriteit geeft. De kandidaat moet een duidelijke muzikale visie hebben en beschikken over uitstekende sociale en didactische vaardigheden. Uiteraard heeft de dirigent muzikale autoriteit en overwicht, aandacht voor afwerking en hij of zij legt de lat hoog met betrekking tot het resultaat. De dirigent moet vindingrijke en creatieve programma’s kunnen samenstellen en is in staat om meerjarig te programmeren. Ook moet de dirigent kunnen werken met een kleine kern van eventueel 16 zangers. Het koor zingt en repeteert bij voorkeur met stemgroepen door elkaar.

Spreekt deze uitdaging u aan? Neem contact met ons op via bestuur@leeuwarderkamerkoor.nl.

Wie zijn wij?

Het in 1981 opgerichte Leeuwarder Kamerkoor heeft zich, onder inspirerende leiding van twee toonaangevende dirigenten, ontwikkeld tot een hecht ensemble voor koorzang. De basis van ons koor is gelegd door Hoite Pruiksma. Sinds 2002 is Adrián Rodríguez Van der Spoel, onze bezielende dirigent, die met ons werkt aan een breed muzikaal repertoire.

Voor het repertoire wordt steeds een keuze gemaakt uit de rijke en veelzijdige schatkamer van de koorliteratuur. Meestal wordt a capella gezongen maar ook zoeken we in de samenwerking met andere kunstenaars naar vernieuwing binnen de concertpraktijk.

Het Leeuwarder Kamerkoor zingt doorgaans in een bezetting van 24, geschoolde amateurzangers. Van de zangers wordt verwacht dat zij de partijen zelf goed en van tevoren instuderen en dat desgewenst of desgevraagd door zanglessen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de stem. De zangers zijn bij voorkeur lid van de vereniging. Daarnaast kunnen zangers als projectzanger deelnemen aan afzonderlijke projecten.

Tijdens de intensieve repetities besteden we veel aandacht aan stemvorming en klankkleur. Een voorbeeld van dat resultaat is hieronder te beluisteren, een fragment uit Podium op Zaterdag, NPO4 van 9 april 2016.

Het Leeuwarder Kamerkoor wil zich graag versterken met bassen en tenoren. Iets voor u of kent u iemand? Klik hier.

 

Luister fragment: