Concerten en daarna

2017

 

Vesperae in die Santo Stephani Protomartyris

Afscheidsconcert Adrián Rodríguez Van der Spoel

Zaterdag 18 november 2017
20:15 uur
Grote of Jacobijnerkerk, Leeuwarden

Met een concert op zaterdag 18 november neemt Adrián Rodríguez Van der Spoel na 15 jaar als dirigent afscheid van het Leeuwarder Kamerkoor.  Het belooft een bijzonder programma te worden met oude muziek - een specialisme van de dirigent - van het Iberisch Schiereiland als uitgangspunt.
De titel van het concert "Vesperae in die Santo Stephani Protomartyris" verwijst naar Stefanus, de eerste martelaar van het christendom. Hij werd beschuldigd van godslastering en stierf de marteldood door steniging. Diverse kerken (o.a. de katholieke en oosters-orthodoxe kerk) hebben Stefanus als martelaar altijd vereerd. Zijn overblijfselen zouden volgens de overlevering uiteindelijk in het Vaticaan in Rome zijn bijgezet. Verschillende componisten hebben teksten over het leven en lijden van Stefanus gebruikt om dit vervolgens op muziek te zetten.

Speciaal voor dit concert is door dirigent Adrián Rodríguez Van der Spoel een Vesper (avondgebed of -dienst in een muzikale setting) samengesteld met werken van drie verschillende componisten die geheel gewijd zijn aan Stefanus. Het is een unieke combinatie van composities die tot op heden nog nergens op deze wijze ten gehore zijn gebracht. De componisten die hierbij een rol spelen zijn Tomás Luis de Victoria, Jacquet de Mantua en Giovanni Matteo de Asola. Het Gregoriaans speelt in deze composities een verbindende rol.
Het concert vindt plaats op zaterdag 18 november om 2015 uur in de Grote Kerk, Bredeplaats 5, te Leeuwarden. Toegang € 15,00.

E-tickets kopen?
Dat kan! Dan betaalt u € 14,25 entree + € 0,75 servicekosten, dus ook € 15.00.

 

 

 

 

2018

 

Leeuwarden 2018 | Culturele Hoofdstad van Europa

Ook het Leeuwarder Kamerkoor is bezig een programmering te bedenken in het kader van de manifestatie Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Heb je suggesties voor samenwerking? Wij staan open voor ideeën en uitdagende samenwerkingsverbanden met organisaties uit andere kunstdisciplines.

 

Leeuwarden – Moena

Momenteel onderzoekt het Leeuwarder Kamerkoor de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Moena, Italië. Sinds 2016 heeft het Leeuwarder Kamerkoor een vriendschapsband met Canticum Novum, een Italiaans koor uit Moena. 31 mei 2016 was er een gezamenlijk concert in Leeuwarden. Ambitie is om het voorjaar van 2019 een bezoek te brengen aan het koor in Moena, midden in de Dolomieten.