Welkom

Dit is de infopagina van het Leeuwarder Kamerkoor. Op deze pagina vind je informatie over repetities, kennis maken, aanmelding, toelating en boekingen.

Wat is het Leeuwarder Kamerkoor

Het Leeuwarder Kamerkoor (LKK) stelt zich ten doel het beoefenen van zangkunst op een kwalitatief hoogwaardig niveau. Het koor wil daarbij zo veel mogelijk verschillende groepen mensen in aanraking brengen met vocale muziek – zowel oude als hedendaagse klassieke muziek –  door regelmatig vernieuwende en bijzondere programma’s te brengen. Het koor profileert zich daarmee op eigen wijze op het gebied van vocale zangkunst in de provincie Fryslân en daarbuiten.

Stel je vraag, geef je reactie

Staat er niet bij wat je wel wilt weten? Heb je een vraag, een opmerking of een suggestie?  Laat het ons weten. Klik hier, vul het formulier in en we nemen contact met je op.

Graag even op een andere manier in contact met het koor?

Het koor is als volgt te bereiken:
- via mail: info@leeuwarderkamerkoor.nl;
- via post: Leeuwarder Kamerkoor, p/a Aldlânsdyk 3, 9056 LK  KOARNJUM.

Kijk ook eens op de facebookpagina van het Leeuwarder Kamerkoor.

Repetities
Wij repeteren iedere dinsdag van 19.30 tot 22.00 uur. De repetities vinden plaats in de Waalse Kerk, Grote Kerkstraat 222 in Leeuwarden. In de aanloop naar een concert organiseren we vaak één of twee repetitiedagen. Deze vinden op zaterdag of zondag plaats.

Meedoen? Doen!

Hou je van zingen, heb je dat wat onder de knie en wil je ons komen versterken dan is het Leeuwarder Kamerkoor misschien iets voor je.

Kom eens langs bij de repetitie, kijk en luister hoe we werken. Zorg dat je er om 19.30 uur bent en meld je even bij één van de koorleden. Of kom langs bij een concert en maak na afloop kennis met ons en met de dirigent!

Lijkt het je vervolgens wat, dan gaan we een afspraak maken voor een auditie van ca. 15 minuten. Gestart wordt met enkele inzingoefeningen. Daarna mag je een eigen stuk zingen. Graag aanleveren in tweevoud met pianobegeleiding. De moeilijkheidsgraad is niet van belang, maar de muzikale uitvoering. Er zullen eventueel aanwijzingen komen en hoe ga je daar mee om. Vervolgens mag je een eenvoudige melodielijn prima vista zingen in duet met de dirigent.

Naast de dirigent, is er iemand van de stemgroep aanwezig en iemand van de auditiecommissie. Deze persoon zal je na afloop bellen over het resultaat.

Ben je aangenomen, dan volgt er een proefperiode als aspirant-lid, waarbij contributie wordt gevraagd. Na afloop van het project volgt er een evaluatie van beide kanten. Afhankelijk daarvan word je wel of niet vast lid.

Ook als projectzanger voor een project ben je welkom! De procedure blijft zoals hierboven beschreven, behalve de proefperiode.  Projectzangers betalen net zoveel contributie als een vast lid, zij het voor de duur van het hele project (van eerste repetities tot en met de concerten).

Wat zoeken wij?

Mensen met enthousiasme, die zin hebben in een gezellig en gedreven koor en met toewijding voor ons repertoire. Waar we op letten is:

• muzikaal en koristisch voldoende onderlegd zijn;
  • aantoonbare en voldoende zang- c.q. koorervaring;
  • in staat en bereid zijn om thuis goed te studeren;
  • desgewenst volgen van zangles.

Meld je aan en klik hier.

Boekingen

Wil je dat we een keer voor jou optreden? Of wil je dat we voor iemand gaan optreden? Dat kan! Denk aan een concert in het kader van culturele, feestelijke of andersoortige bijzondere activiteiten. Wil je meer hierover weten? Stel je vraag, klik hier, vul het formulier in en we nemen contact met je op.