Eduardo López Cabello

Eduardo López Cabello, geboren in Chili, begon zijn muziekstudies aan het Muziekinstituut van de Katholieke Universiteit van Chili in 2008. Tijdens zijn Bachelor in Compositie met de Slowaaks-Chileense componist Aliocha Solovera kreeg hij de kans om een tweede major te beginnen, terwijl hij zijn eerste major in Compositie (diploma toegekend in 2011) voortzette.
In het jaar 2010 begon hij Koordirectie te studeren bij Alejandro Reyes Ewijk. Gedurende deze tijd volgde hij masterclasses over zowel koor- als orkestdirectie met Paula Torres (Colombia), Néstor Zadoff (Argentinië), Santiago Santero (Argentinië), Saúl Saks (Denemarken) en Felipe Hidalgo (Chili).
In 2013, na het afronden van zijn Bachelor in Compositie, besloot hij naar Nederland te emigreren om zijn studie in Koordirectie voort te zetten. In juni 2017 voltooide Eduardo zijn Bachelor in muziek met specialisatie koordirectie onder Jos Vermunt en Jos van Veldhoven, met een 9 als eindcijfer, aan het Conservatorium van Amsterdam.
Tijdens zijn studie in Amsterdam is hij zijn vocale studies begonnen als Countertenor bij Geert Berghs. Eduardo is zeer geïnteresseerd in oude muziek en volgt regelmatig masterclasses met dr. Rebecca Stewart.
In 2021 behaalde hij zijn Master in koordirectie aan het Utrechts Conservatorium, met het programma The Masters of Spanish Renaissance, met muziek van o.a. Pedro Ruimonte, Tomás Luis de Victoria en Francisco Guerrero.