Eduardo López Cabello

Eduardo López Cabello, geboren in Chili, begon zijn muziekstudies aan het Muziekinstituut van de Katholieke Universiteit van Chili in 2008. Tijdens zijn Bachelor in Compositie met de Slowaaks-Chileense componist Aliocha Solovera kreeg hij de kans om een tweede major te beginnen, terwijl hij zijn eerste major in Compositie (diploma toegekend in 2011) voortzet. In het jaar 2010 begon hij Koordirectie te studeren bij Alejandro Reyes. Gedurende deze tijd volgde hij masterclasses over zowel koor- als orkestdirectie met Paula Torres (Colombia), Néstor Zadoff (Argentinië), Santiago Santero (Argentinië), Saúl Saks (Denemarken) en Felipe Hidalgo (Chili).

In 2013, na het afronden van zijn Bachelor in Compositie, besloot hij naar Nederland te emigreren om zijn studie in Koordirectie voort te zetten. In juni 2017 voltooide Eduardo zijn Bachelor in muziek met specialisatie koordirectie onder Jos Vermunt en Jos van Veldhoven, met een 9 als eindcijfer, aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tijdens zijn studie in Amsterdam is hij zijn vocale studies begonnen als Countertenor bij Geert Berghs. Eduardo is zeer geïnteresseerd in oude muziek en volgt masterclasses in Mensural Notation en Modal Singing (2017) met dr. Rebecca Stewart en Andrés Locatelli, en in Mensural Notation (2015) met Stratton Bull, Pieter Stas en Christopher Kale (Capella Praetensis).

Eduardo is de vaste dirigent van:

  • Vanaf september 2017 is Eduardo assistent-dirigent bij Boudewijn Jansen bij Toonkunstkoor Amsterdam.
  • Hij werkt regelmatig als vervanger van verschillende dirigenten in heel Nederland (Frank de Groot, Arild
    Rohde, Peter van deer Leeuw, Krista Audere).
  • En met ingang van 9 januari 2018 is hij de nieuwe dirigent van het Leeuwarder Kamerkoor!